Επεμβάσεις

Ουρολογικές & ανδρολογικές επεμβάσεις

Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με ουρολογικές & ανδρολογικές επεμβάσεις.

Ρομποτική χειρουργική Da Vinci

Το ρομποτικό σύστημα Da Vinci έφερε την επανάσταση όχι μόνο στη Χειρουργική, αλλά και στην Ιατρική εν γένει. Την τελευταία 15ετία εφαρμόζεται στην καθημέρα ιατρική πράξη και τα οφέλη του απολαμβάνουν χιλιάδες ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »

Διουρηθρική Προστατεκτομή Turis

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη ( ΚΥΠ ) είναι η πιο συχνή ουρολογική πάθηση των ανδρών, καθώς συναντάται σε 1 στους 2 μετά την ηλικία των 50 ετών και σε ποσοστό άνω του 60% μετά την ηλικία των 65 ετών επηρεάζοντας την ποιότητα της ζωής τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »

Ουρητηροσκόπηση / Laser Λιθοτριψία

Η ουρητηροσκόπηση είναι μια ελάχιστα επεμβατική ενδοσκοπική πράξη, η οποία μπορεί να έχει τόσο διαγνωστικό όσο και θεραπευτικό χαρακτήρα. Ο χειρουργός χρησιμοποιεί το ουρητηροσκόπιο ( ημιάκαμπτο ή εύκαμπτο ) για να εισέλθει μέσω της ουρήθρας, δλδ μέσω των φυσιολογικών οπών του σώματος, και να επισκοπήσει τον ουρητήρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »

Αφαίρεση θηλωμάτων κύστης

Τα θηλώματα ( πολύποδες ) είναι κακοήθεις, εξωφυτικοί ή έρποντες, όγκοι της ουροδόχου κύστης. Η συνηθέστερη εκδήλωσή τους είναι η μακροσκοπική ανώδυνη αιματουρία, ή ανευρίσκονται ως τυχαία ευρήματα σε υπερηχογράφημα.Η διάγνωση επιβεβαιώνεται με τη διενέργεια κυστεοσκόπησης και στη συνέχεια αφαιρούνται διουρηθρικά με τη χρήση του ρεζεκτοσκοπίου TURIS ( το ίδιο που χρησιμοποιείται και στη διουρηθρική προστατεκτομή ).Συνήθως απαιτείται νοσηλεία 1 ημέρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »

Κυστεοσκόπηση

Η κυστεοσκόπηση είναι μια ενδοσκοπική εξέταση, διαγνωστική για τις παθήσεις της ουρήθρας και της κύστης. Διενεργείται με την είσοδο του κυστεοσκοπίου, μέσω της ουρήθρας, στην ουροδόχο κύστη κι επιτρέπει την επισκόπησή τους με κάμερα υψηλής ευκρίνειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »

Αποκατάσταση Κιρσοκήλης

Η κιρσοκήλη είναι η κιρσοειδής διάταση των φλεβών του όρχεως, που αποχετεύουν το αίμα από τον όρχι προς την έσω σπερματική φλέβα, με συνέπεια τη λίμναση του αίματος εντός αυτών, και εικόνα αντίστοιχη με αυτή των κιρσών των κάτω άκρων. Συναντάται σε ποσοστό 11,7% των ενηλίκων ανδρών και στο 25,4% των ανδρών με παθολογικό σπερμοδιάγραμμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »

Περιτομή

Η περιτομή είναι η χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία αφαιρείται μέχρι υγιών ορίων το στενωτικό τμήμα της πόσθης και της ακροποσθίας ( του δέρματος που καλύπτει το πέος και τη βάλανο του ), που προκαλεί δυσκολία αποκάλυψης της βαλάνου, ιδίως στη στύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »

Αποκατάσταση Υδροκήλης

Η υδροκήλη είναι η σταδιακή, συνήθως, ανώδυνη διόγκωση του οσχέου ( του σάκου μέσα στον οποίο βρίσκονται οι όρχεις ). Πρόκειται για καλοήθη πάθηση, που οφείλεται στη συλλογή , κατά κύριο λόγο, ορώδους υγρού, και σπανιότερα αίματος ή λέμφου, μεταξύ του ιδίως ελυτροειδούς χιτώνα , που περιβάλλει τον όρχι, και του όρχεως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »

Τοποθέτηση Ταινίας Ακράτειας

Η ακράτεια προσπαθείας εκδηλώνεται με την αύξηση της ενδοκοιλιακής πίεσης, δηλαδή στον βήχα, στο φτέρνισμα, στο γέλιο, στην άρση βάρους, στη σεξουαλική επαφή, στην άσκηση, στο τρέξιμο.Αυτού του τύπου η ακράτεια, τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζεται διεθνώς με πολύ καλά αποτελέσματα και ελάχιστες επιπλοκές, σε αντίθεση με τις παλαιότερες τεχνικές, με μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο, την τοποθέτηση κολπικής ταινίας ελεύθερης τάσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »

Τοποθέτηση Ενδοπεϊκής Πρόθεσης

Η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ένα πρόβλημα, που απασχολεί πάνω από 300.000 άνδρες στην Ελλάδα και επηρεάζει τόσο την ψυχολογία τους και τις προσωπικές τους σχέσεις, όσο και την ποιότητα ζωής τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... »