Επεμβάσεις

Ουρολογικές & ανδρολογικές επεμβάσεις

Rezum Προστατεκτομή

H ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΗΘΟΥΣ ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Η θεραπεία Rezum είναι μια καινοτόμος μη χειρουργική τεχνική, η οποία αξιοποιεί  τις θερμοδυναμικές ιδιότητες του νερού. Διενεργείται ενδοσκοπικά μέσω της ουρήθρας και με τη χρήση ειδικής βελόνης πραγματοποιείται έγχυση ατμού στον προστάτη. Με τον τρόπο αυτό προκαλείται συρρίκνωση του προστάτη και σημαντική μείωση του μεγέθους του με ταυτόχρονη βελτίωση της ούρησης, χωρίς να προκαλεί βλάβες στους παρακείμενους ιστούς.

Η μέθοδος REZUM καλύπτει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε κατά την εφαρμογή των λοιπών χειρουργικών τεχνικών για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Δεν επηρεάζεται καθόλου η σεξουαλική ζωή των ανδρών, καθώς δεν προκαλείται διαταραχή στη στύση και  διατηρείται η εκσπερμάτιση τους.

Η τεχνική Rezum ενδείκνυται για:

 1. Άντρες άνω των 50 ετών με όγκο προστάτη από 30 έως 80 κυβικά εκατοστά.
 2. Την αντιμετώπιση του προστάτη με υπερπλασία στην κεντρική ζώνη ή και στον μέσο λοβό. 
 3. Ασθενείς που λαμβάνουν αντιπηκτική αγωγή και δεν μπορούν να τη διακόψουν.
 4. Άνδρες που δεν επιθυμούν τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του προστάτη , είτε γιατί πλέον δεν είναι αποτελεσματική είτε λόγω των παρενεργειών της (υπόταση , ελάττωση της λίμπιντο , έλλειψη εκσπερμάτισης ).
 5. Άσθενείς που δεν μπορούν να υποβληθούν σε πιο επεμβατικές μεθόδους, όπως η TURIS, λόγω συνοδών καρδιαγγειακών ή άλλων νόσων.
 6. Τέλος το REZUMείναι η κατάλληλη θεραπεία για τους σεξουαλικά ενεργούς άνδρες,  που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για την υπερπλασία του προστάτη του, αλλά τους ενδιαφέρει η διατήρηση της εκσπερμάτισης.

 

Πλεονεκτήματα της τεχνικής Rezum

Το Rezum συνοδεύεται μάλιστα από μια σειρά πλεονεκτημάτων:

 • Είναι αναίμακτη.
 • Διατηρείται η σεξουαλική λειτουργία και η εκσπερμάτιση.
 • Γίνεται με ήπια αναισθησία ( μέθη ).
 • Δεν απατεί τομές.
 • Απαιτεί νοσηλεία 12-24 ωρών.
 • Επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες την ίδια ημέρα.
 • Δεν χρειάζεται διακοπή των αντιπηκτικών.
 • Οι ασθενείς στην πλειονότητά τους βλέπουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους εντόςδύο εβδομάδων.

 

Στο νοσοκομείο Μητέρα διαθέτουμε όλα τα σύγχρονα μέσα για τη διενέργεια της μεθόδου REZUM με ασφάλεια και άριστα αποτελέσματα, καθώς υπάρχει εκπαιδευμένη ομάδα, αποτελούμενη από εξειδικευμένους αναισθησιολόγους και νοσηλευτές. Έχουμε μεγάλη εμπειρία, καθώς πραγματοποιούμε μεγάλο αριθμό επεμβάσεων κάθε χρόνο, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ασθενή και με γνώμονα τη βέλτιστη αντιμετώπιση του προβλήματος ως ξεχωριστού για τον καθένα. Η μεγάλη πλειοψηφία των ασθενών μας είχε ομαλή μετεγχειρητική πορεία και πολύ καλά λειτουργικά αποτελέσματα με υψηλά ποσοσά διατήρησης της στύσης και της εκσπερμάτισης.