Ο Παναγιώτης Ρουμπέσης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα, όπου και κατοικεί μόνιμα.Το 1995 αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική Σχολή “ SAINT PAUL με βαθμό απολυτηρίου “ Άριστα 18 7/11”. Το 2002 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του αγγλόφωνου τμήματος του πανεπιστημίου “OVIDIUS, CONSTANTA” της Ρουμανίας, με βαθμό πτυχίου “ Άριστα 9,86 “. Μετά την εκπλήρωση της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου ως αγροτικός ιατρός στο Π.Ι. Λεχαινών του Ν.Ηλείας, ειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στο Γ.Ν.Πύργου. Ακολούθως, εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία υπηρετώντας στο Πολεμικό Ναυτικό ως έφεδρος αξιωματικός, αρχικά σε αρματαγωγό πλοίο και στη συνέχεια στην Ουρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Από το 2009 έως το 2013 ειδικεύθηκε στη Χειρουργική Ουρολογία-Ανδρολογία στο Γ.Ν.Α. OΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”. Επίσης, ειδικεύθηκε και στη Γυναικολογική Ουρολογία στο Μαιευτήριο “ Έλενα”.

Mε ιδιαίτερο πεδίο ενδιαφέροντος την Ενδοσκοπική και τη Ρομποτική Ουρολογία, έχει λάβει πιστοποίηση από το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ενδοσκοπικής Ουρολογίας ,αλλά και από το 1st INTERNATIONAL CONGRESS “Clinical Topics in Urology: Lithiasis from A to Z” και το WORKSHOP ” Special Ηands On Training in URS and PCNL , υπό την αιγίδα των Ουρολογικών Κλινικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα, είναι πιστοποιημένος ρομποτικός χειρουργός του συστήματος Da Vinci, καθώς έχει εκπαιδευτεί στο ρομποτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (training as a consol surgeon-Biomedical Research Foundation Academy of Athens – 16thINTERNATIONAL WORKSHOP IN ROBOTIC SURGERY FOR SOUTHEASTERN EUROPE), αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Ρομποτικής και Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου της Γαλλίας  (ADVANCED COURSE IN LAPAROSCOPIC AND ROBOTIC TREATMENT OF UROLOGICAL PELVIC CANCERS PROSTATE AND BLADDER IN EUROPEAN INSTITUTE OF TELESURGERY – IRCAD,  STARSBOURG, FRANCE ).

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Έχει εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση κρισίμων καταστάσεων για τη ζωή-βασική υποστήριξη ζωής ΒLS  (Basic Life Support) και στην αντιμετώπιση του πολυτραυματία ATLS (Advanced Trauma Life Support). Επίσης, έχει λάβει μέρος με παρουσίαση επιστημονικών εργασιών, αλλά και ως ομιλητής σε πολυάριθμα συνέδρια εσωτερικού κι εξωτερικού.

Από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Σεπτέμβριο του 2019 εργάστηκε ως Επιμελητής στην Ουρολογική Κλινική της Ευρωκλινικής Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2019 είναι Συνεργάτης του νοσοκομείου “Mediterraneo” και της Γενικής-Μαιευτικής κλινικής «Ρέα». Αντιμετωπίζει όλο το φάσμα των ουρολογικών κι ανδρολογικών παθήσεων με την εφαρμογή των πλέον σύγχρονων χειρουργικών τεχνικών ( Turis προστατεκτομή για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη, εύκαμπτη ουρητηροσκόπηση και laser λιθοτριψία για τη λιθίαση του νεφρού και του ουρητήρα, επεμβάσεις με το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα Da Vinci, τοποθέτηση ταινιών ακράτειας, τοποθέτηση ενδοπεϊκής πρόθεσης για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, μικροχειρουργική μέθοδος για την αντιμετώπιση της κιρσοκήλης και περιτομή με τη χρήση laser ).

Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας (Ε.Ο.Ε.), της Ευρωπαικής Ουρολογικής Εταιρείας (European Urology Association), της Νοτιοανατολικής Ευρωπαικής Ρομποτικής Χειρουργικής Εταιρείας ( South EasternEuropean Robotic Surgery Society) .